Intrebarea ta

5192 intrebari

ultima intrebare 14 noiembrie 2016

26825 răspunsuri

ultimul răspuns acum 4 zile

98.65% din

întrebări au primit răspuns

Trimite SMS-uri gratuite nelimitate prin oye.ro
9 raspunsuri, 5 aprilie 2009

Cum se recunoaste turbarea?

cum se recunoaste in urma unei muscaturi, turbarea? ce se poate intampla dupa ce, cineva a fost muscat de caine?ce se poate face?

Animale   »   Pet

Răspunsuri

Junior

Primul lucru cand te musca un caine trebuie mers in ziua respectiva la un medic, de acolo mediuc te indruma cel mai bine..

0 0 0 0 0
11 iunie 2009

pai se face anti tetanus si dupa ce te musca un animal turbat se poate infecta si se poate amputa an locul unde ai fost muscat dar asta numai daca nu faci anti tetanus

0 0 0 0 0
19 aprilie 2009

am fost muscat pana acum de aproape 10 ori de caini .si numai potai dar nu am patit nimic.toata chesti este sa mergi la doctor si sa iti faci un antirabic ;)

0 0 0 0 0
15 aprilie 2009

Mergi la doctor!!!!!Ce sa stai atat dupa sinptome!Antitetanus urgent,o fi el caine de rasa sau nu

0 0 0 0 0
13 aprilie 2009

daca ai fost muscata de un caine fugi repede la doctor, el iti va curata rana cu rivanol si vei primi un vaccin anti-tetanos

0 0 0 0 0
7 aprilie 2009

Rabia (turbarea) este un virus de forma lunguiata, prezent in saliva mamiferelor infectate; virusul se transmite prin contactul direct al salivei animalului infectat cu sangele altui animal - astfel, daca un animal sanatos este muscat de un animal bolnav, virusul se transmite foarte usor. Perioada de incubatie este variabila si poate dura in general intre doua si opt sapamani dar virusul este prezent in saliva animalului infectat cu aproximativ 10-14 zile inainte ca primele semne clinice sa apara. Astfel, animalul infectat poate transmite virusul fiind in aparenta perfect sanatos.
Rabia este o boala infectioasa care ataca sistemul nervos si cauzeaza encefalita - semnele clinice se manifesta in trei faze distincte: faza prodomala, faza furioasa si faza paralitica. Odata semnele clinice aparute, NU EXISTA TRATAMENT, RABIA ESTE FATALA in 3-7 zile de la instalarea acestora.

*
Faza prodomala dureaza 2-3 zile si se manifesta prin modificari de comportament, febra, reflexe oculare incetinite si uneori animalul isi linge insistent si isi roade locul muscat;
*
Faza furioasa dureaza 2-4 zile; animalul da semne de agresivitate, iritabilitate, are tendinta sa muste animale si obiecte aflate in apropiere, musca si/sau inghite obiecte necomestibile, fuge de acasa, poate fi dezorientat, alergand fara tinta, cu miscari dezordonate, poate avea crize epileptiforme, tremuraturi, prurit (mancarimi) violent la locul muscaturii, care il determina sa isi smulga bucati de carne cu dintii si, contrar mitului "hidrofobiei", nu se teme de apa;
*
Faza paralitica dureaza 2-4 zile si se manifesta prin paralizia intregului corp, incepand cu locul muscaturii care a produs boala; in scurt timp cainele nu mai poate inghiti, saliva ii curge din gura si are un aspect spumos. In aceasta faza cainele nu este periculos pentru ca nu poate musca. Se instaleaza coma si moartea se produce datorita paraliziei muschilor toracici care rezulta in incetarea respiratiei.

0 0 0 0 1 100%
7 aprilie 2009
Junior

Un caine turbate are "spuma" alba la gura, restul simptomele sunt mult mai ascunse.
Dupa ce esti muscat de caine, chiar daca este maidanez de Bucuresti, e obligatoriu sa te duci la spital sa-ti faca un antirabic si sa-ti dezinfecteze rana, scapi sigur. Cand zic obligatoriu, e obligatoriu.

0 0 0 0 0
6 aprilie 2009
Senior

E bine sa nu se ajunga la simptome. Mergi la un doctor.
Simptome la oameni

Perioada tipica de incubatie a virusului rabic este de 4-6 saptamani. In aceasta perioada, de obicei nu este prezent nici un simptom al bolii. Primele simptome care apar includ durerea si amorteala la locul muscaturii, urmate apoi de simptomatologie vaga, care poate apare in multe alte afectiuni si care includ:

- febra
- tuse sau senzatia de gat uscat
- durere, arsura, mancarime, furnicaturi sau amorteala la locul muscaturii sau al expunerii initiale
- durere abdominala
- anxietate sau neliniste care se accentueaza si poate evolua spre agitatie extrema
Simptomatologia ulterioara este mai specifica si poate include:

- perioade alternante de comportament normal si comportament bizar sau neobisnuit (anxietate, halucinatii, delir)
- frica de apa (hidrofobie) sau frica de aer (aerofobie)
- spasme musculare la nivelul muschilor fetei, gatului sau diafragmului, urmate de convulsii
- paralizia, care este adesea singurul simptom, se dezvolta in cazul unei forme de rabie mai putin obisnuita, rabia paralitica, care apare dupa muscatura liliecilor vampir
- fluctuatii mari ale temperaturii corporale, pulsului si presiunii sangvine
- coma, insuficienta cardiaca si respiratorie.

Cu respect,
Sorin

0 0 0 0 1 100%
5 aprilie 2009

de obicei daca e caine de oras nus probleme cu rabia....dar un antitetanos tot trebe. In bucuresti n-au fost cazuri de turbare de 40 ani...daca e caine din padure sau la tara te poti ingrijora putin....
trebuie sa mearga la doctor imediat....dak se instaleaza simptomele poate fi prea tarziu
simptomele sunt delir, febra si spume la gura...dar daca se ajunge acolo nu se mai poate salva

0 0 0 0 0
5 aprilie 2009

Acesta nu este un forum! Si de aceea raspunsurile vor fi date exclusiv unei intrebari, si nu sub forma de replica pentru un alt raspuns.
Daca doresti sa votezi un raspuns fa click pe stelutele aflate sub acesta. Votul cuprinde note de la 1 la 5, cea din urma fiind nota maxima. Daca autorul intrebarii iti va precia in mod deosebit raspunsul, vei primi un High Five.
Daca ai o intrebare pune-o in sectiunea intrebarii si nu in sectiunea raspunsurilor. Nu scrie nici un raspuns ce nu are legatura cu intrebarea.