Intrebarea ta

5192 intrebari

ultima intrebare 14 noiembrie 2016

26825 răspunsuri

ultimul răspuns acum 4 zile

98.65% din

întrebări au primit răspuns

Trimite SMS-uri gratuite nelimitate prin oye.ro
mihaela intreaba:
1 raspuns, 26 iunie 2010
Junior

Care sunt traditiile pentru pomana de 7 ani?

Se implinesc 7 ani de cand strabunicul meu a decedat. Trebuie sa ajungem la cimitir,sa il exhumam si sa facem pomana. Insa din pacate nu stim foarte clar care sunt traditiile ce trebuiesc respectate. Ce trebuie sa facem cu ce a ramas din corpul lui, la pomana de acasa trebuie sa facem ceva special,etc...? Asadar cat de mult cunoasteti despre aceste traditii?

Cultura si societate   »   Obiceiuri, Traditii

Răspunsuri

Pai de ce trebuie sa il exumati? anul trecut am facut si eu pomana de 7 ani a bunicului meu, pomana puteti sa o faceti acasa(daca nu chemati multe persoane) sau daca aveti bani la un restaurant, trebuiesc cumparate haine noi(un costum de barbat) de la lenjerie intima pana la sosete si pantofi, oglinda, cele necesare pentru barbierit, batista, parfum, o lenjerie de pat, o perna si ce a-ti mai vrea voi sa dati pentru el plus ca acasa trebuie sa faci poamna cu mancare(de post sau de dulce, depinde in ce perioada a murit) unde sa vina familia si rudele...aaa..persoana care ii dati lucrurile si toate cele, trebuie sa fie straina, sa nu fie ruda si deasemenea sa fie si ea invitata la pomana. In dimineata pomenii trebuie sa va duceti cu coliva si pachete(7 sau cate vreti) la biserica la slujba iar apoi trebui sa va duceti cu popa la cimitir sa ii faca slujba si acolo mai impartiti alte pachete.Apoi de la cimitir trebuie sa aduceti popa acasa ca sa faca slujba hainelor si mancarii si deasemenea il invitati si pe dansul la pomana. Cam acestea sunt etapele, rudele mai in varsta ar trebui sa stie si restul detaliilor.

0 0 0 0 0
28 iunie 2010

Acesta nu este un forum! Si de aceea raspunsurile vor fi date exclusiv unei intrebari, si nu sub forma de replica pentru un alt raspuns.
Daca doresti sa votezi un raspuns fa click pe stelutele aflate sub acesta. Votul cuprinde note de la 1 la 5, cea din urma fiind nota maxima. Daca autorul intrebarii iti va precia in mod deosebit raspunsul, vei primi un High Five.
Daca ai o intrebare pune-o in sectiunea intrebarii si nu in sectiunea raspunsurilor. Nu scrie nici un raspuns ce nu are legatura cu intrebarea.