Intrebarea ta

5192 intrebari

ultima intrebare 14 noiembrie 2016

26825 răspunsuri

ultimul răspuns acum 4 zile

98.65% din

întrebări au primit răspuns

Trimite SMS-uri gratuite nelimitate prin oye.ro
Sorin intreaba:
3 raspunsuri, 27 iulie 2010
Senior

De ce aduce ghinion oglinda sparta?

De unde aceasta superstitie? De ce daca spargi o oglinda ai 7 ani de ghinion? De ce daca nu cureti cioburile timp de 7 ore, cei 7 ani de ghinion se transforma doar in 7 ore? De unde isi are originea aceasta superstie? De ce acest numar sapte?

Cu respect,
Sorin

Cultura si societate   »   Obiceiuri, Traditii

Răspunsuri

Junior

Vechii greci foloseau iazurile ca si oracol. Daca apa era limpede insemna noroc si reusita, in schimb daca era tulbure erau prevestite ghinionul si/sau moartea. Ulterior s-a crezut ca oglinda ar putea apara imaginea celui ce se priveste in ea.Daca se spargea oglinda,asta nu insemna nimic bun pentru posesorul ei.Pentru victimele oglinzilor sparte exista o raza de speranta.Daca se lasau cioburile 7 ore sa zaca, atunci se va scurta intervalul de ghinion de la 7 ani la 7 ore.

0 0 0 0 0
28 iulie 2010

Se credea ca sufletul salasluieste in oglinda si semnifica 7 ani de nenorociri.Se culegeau cioburile si se aruncau in rau.Eu stiu alta daca se sparge o oglinda nu te mai mariti sau nu te insori cate cioburi sunt.Ma mir ca nu ai gasit pe net sau vroiai sa vezi ce raspundem sau din alt motiv.

0 0 0 0 0
27 iulie 2010
Veteran

M-am interesat si am aflat asa: ca atunci cand s-a inceput producerea oglinzilor, ele erau atat de scumpe, incat cel care spargea una, trebuia sa slujeasca timp de 7 ani ca servitor proprietarului oglinzii... De partea asta cu 7 ore nu am mai auzit pana acum... Explicatia asta am gasit-o... De unde isi are originea nu stiu si nici nu am gasit nicaieri.

0 0 0 0 0
27 iulie 2010

Acesta nu este un forum! Si de aceea raspunsurile vor fi date exclusiv unei intrebari, si nu sub forma de replica pentru un alt raspuns.
Daca doresti sa votezi un raspuns fa click pe stelutele aflate sub acesta. Votul cuprinde note de la 1 la 5, cea din urma fiind nota maxima. Daca autorul intrebarii iti va precia in mod deosebit raspunsul, vei primi un High Five.
Daca ai o intrebare pune-o in sectiunea intrebarii si nu in sectiunea raspunsurilor. Nu scrie nici un raspuns ce nu are legatura cu intrebarea.