Intrebarea ta

5192 intrebari

ultima intrebare 14 noiembrie 2016

26825 răspunsuri

ultimul răspuns acum 4 zile

98.65% din

întrebări au primit răspuns

Trimite SMS-uri gratuite nelimitate prin oye.ro
1 raspuns, 5 noiembrie 2010

Nu imi mai booteaza calculatorul

Am primit de la un prieten un hdd de 160 gb cu Windows xp instalat pe care l-am pus langa cel de 80 gb din sistemul meu care are instalat Windows 7.Cand am pornit calculatorul boota doar windows xp.Am incercat sa il fac sa booteze in Win 7 dar nu am reusit.Dupa cateva incercari,calcul nu mai booteaza deloc.Monitorul ramane in standby desi sitemul da semne ca incarca.Multumesc anticipat pentru ajutor si prezint scuze daca problema mea a mai fost dezbatuta.

IT   »   Hardware

Răspunsuri

Junior

Trebuie sa intrii in BIOS (respectiv cum ai pornit PC-ul iti apare jos ceva de genul "press del to enter setup"). Meniurile de BIOS difera de la placa de baza la placa de baza, insa trebuie sa gasesti acolo ceva de genul boot setup sau boot order, in care ai listate (CD-DVD- ROM, poate floppy, HDD1, HDD2, SATA sau mai stiu eu ce). In lista respectiva tu trebuie sa pui HDD-ul de pe care vrei sa-ti booteze primul, respectiv al tau cel de 80 de GB. Dupa ce il setezi, dai exit&save si pc-ul o sa se restarteze si ar trebui sa-ti booteze de pa hardul care iti trebuie. Daca hdd-urile sunt pe aceeasi panglica verifica sa fie puse corect, unul Master si celalalt Slave. Aceasta setare se face din jumper, este un plastic mic care creeaza un scurtcircuit intr doi pini iar acesta se poate modifica. Pe unele hdd-uri este desenata o schema de slave si master. E cam greu de explicat in cuvinte, sper sa intelegi si sa te ajute. In caz ca nu merge si nu mai vrea deloc, scoate HDD-ul si lasa sistemul cum era inainte si vezi daca-ti merge ok. Sper sa te ajute !

0 0 0 0 1 100%
5 noiembrie 2010

Acesta nu este un forum! Si de aceea raspunsurile vor fi date exclusiv unei intrebari, si nu sub forma de replica pentru un alt raspuns.
Daca doresti sa votezi un raspuns fa click pe stelutele aflate sub acesta. Votul cuprinde note de la 1 la 5, cea din urma fiind nota maxima. Daca autorul intrebarii iti va precia in mod deosebit raspunsul, vei primi un High Five.
Daca ai o intrebare pune-o in sectiunea intrebarii si nu in sectiunea raspunsurilor. Nu scrie nici un raspuns ce nu are legatura cu intrebarea.