Intrebarea ta

5192 intrebari

ultima intrebare 14 noiembrie 2016

26825 răspunsuri

ultimul răspuns acum 4 zile

98.65% din

întrebări au primit răspuns

Trimite SMS-uri gratuite nelimitate prin oye.ro
4 raspunsuri, 5 iulie 2010

Care e facultate de viitor?

Buna. Am o ultima intrebare. Tocmai am terminat bacul cu note destul de mari,peste 9. Acum trebuie sa aleg facultatea. Stiu ca e cam tarziu,dar am timp sa ma razgandesc. Am fost la profilul filologie(un profil fara niciun viitor). Mereu am fost o eleva constiincioasa. Anul acesta am avut cea mai mare medie din clasa. Acum am de ales intre facultatea de Geografie, Litere, si Medicina-specializarea asistenta medicala.Nu stiu ce sa aleg. In invatamant nu vreau sa lucrez. Mai ramane varinata cealalta. Dar multi mi-au zis ca a fi asistenta in Romania nu e tocmai placut si ca asistentele medicale sunt prost platite si nu sunt respectate. Mereu am fost ambitioasa,dar acum nu mai stiu pe ce drum sa merg. Se merita sa invat 12 ani ca sa ajung o asistenta? De fapt nu sunt 12,sunt 16. Facultatea dureaza 4 ani(de asistente). Din cate am inteles este concurenta mare. Mentionez ca medicina e mult prea grea pt mine (13 ani), si nici nu sunt suficient de puternica. Nici pt asistenta nu sunt puternica. Dar o sa ma schimb.

Joburi   »   Cariera

Răspunsuri

in romania nu sunt conditii bune , dar poti face facultatea in alta tara si devii asistenta sau doctora

0 0 0 0 0
6 iulie 2010

Si eu am terminat de curand cu liceul si bacul.Am terminat filologie ca si tine si voi da admitere la limbi straine la Bucuresti.Nu stiu cat este de viitor facultatea asta ,dar eu am hotarat sa fac ce-mi place.Daca simti ca medicina nu este pentru tine,alege altceva.Bafta!

0 0 0 0 0
5 iulie 2010
Junior

Trebuie sa alegi ceea ce iti place cu adevarat. Daca ti-ar placea sa fii asistenta medicala poti face anumite compromisuri pentru a ajunge ceea ce iti doresti. Daca esti buna in ceea ce faci castigi si respectul celorlalti. Insa trebuie sa pui in balanta daca merita sa stai in scoala atatia ani pentru a ajunge asistenta. Daca vei considera ca totusi nu merita poti incerca Facultatea de Litere. Va dura mai putin si ai ceva posibilitati. In plus in perioada facultatii poti accepta anumite contracte de traduceri sau ceva simular. Ideea e ca trebuie sa iti placa. Trebuie sa iti doresti cu adevarat sa faci acea facultate. Daca o vei face doar de dragul facultatii, vei regreta la un moment dat.

0 0 0 0 0
5 iulie 2010
Junior

alege litere sau bilingva daca ai idee despre o limba straina.asa macar scurtezi durata timpului pe care-l petreci in scoli si intre timp iti poti cauta si un job.

0 0 0 0 0
5 iulie 2010

Acesta nu este un forum! Si de aceea raspunsurile vor fi date exclusiv unei intrebari, si nu sub forma de replica pentru un alt raspuns.
Daca doresti sa votezi un raspuns fa click pe stelutele aflate sub acesta. Votul cuprinde note de la 1 la 5, cea din urma fiind nota maxima. Daca autorul intrebarii iti va precia in mod deosebit raspunsul, vei primi un High Five.
Daca ai o intrebare pune-o in sectiunea intrebarii si nu in sectiunea raspunsurilor. Nu scrie nici un raspuns ce nu are legatura cu intrebarea.