Trimite SMS-uri gratuite nelimitate prin oye.ro Bărbatul care a câştigat de 14 ori la loterie
Fluffeh intreaba:
6 raspunsuri, intrebare trimisa 21 octombrie 2009
Junior

cum s-au numarat anii descrescator inainte de Iisus?

e ceva ce eu nu inteleg.cum inainte de Iisus s-au calculat anii descrescator?adica ei stiau dinainte ca o sa vina si au zis da vine peste 4000 de ani deci asta e anul 4000?sau au pus si ei asa un an si cand au ajuns la 0 daca nu venea Iisus incepeau sa numere cu minus)?ca eu chiar nu inteleg

Stiinte   »   Altele

Răspunsuri

sistemul de timp nu era descrescator,doar ca a fost facut un reper si anume Iisus Hristos

0 0 0 0 0
21 iulie 2011

Sistemul de timp la care te referi are denumirea latina de Anno Domini, impartit in doua perioade:
- inainte de Christos;
- dupa Christos;

A fost introdus pentru prima oara in anul 525 de Dionisie Exiguul, ca o metoda de masurare a timpului intre festivalele crestine ale Pastelui, care aveau loc din an in an. Aceasta unitate de masura nu a fost folosita pentru a marca un eveniment istoric (in cazul nostru nasterea lui Cristos).

0 0 0 0 0
27 octombrie 2009

PS: NOI suntem singurii care zicem "inainte de Christos"- respectiv lumea crestina, pentru ca ala este reperul nostru. Este o denumire conventionala. Un roman ar fi zis "553 Ab Urbe Condita", adica "de la intemeierea Romei", noi zicem "200 inainte de Christos"- si vorbim despre exact acelasi an.

0 0 0 0 0
21 octombrie 2009

Ok, uite cum sta treaba, incerc sa iti explic mai pe indelete. Romanii (din Roma antica) numarau diferit. Pt ei numerotarea incepea in anul 753 IChr, cu intemeierea Romei. Daca noi am merge acum dupa calendarul roman, am fi in anul 2762. Dar, fiindca acum luam ca punct de pornire anul nasterii lui Iisus, suntem in 2009. Evreii sunt in 5770- te las pe tine sa descoperi de ce. Seara faina!

0 0 0 0 0
21 octombrie 2009
Junior

Nu stiu cand s-a introdus numerotarea asta a anilor care exista acum, dar cred ca a fost introdusa dupa anii 700...

0 0 0 0 0
21 octombrie 2009

Ok...lol...pai noi am inceput sa numaram anii din momentul ala..pentru ca a fost un eveiment important pentru noi bla bla...si am zis ca ce e inainte se numara in ordine descrescatoare,nu era asa de dinainte sa se nasca.aveau un alt mod de a numara anii.
Logic nu?

0 0 0 0 0
21 octombrie 2009

Acesta nu este un forum! Si de aceea raspunsurile vor fi date exclusiv unei intrebari, si nu sub forma de replica pentru un alt raspuns.
Daca doresti sa votezi un raspuns fa click pe stelutele aflate sub acesta. Votul cuprinde note de la 1 la 5, cea din urma fiind nota maxima. Daca autorul intrebarii iti va precia in mod deosebit raspunsul, vei primi un High Five.
Daca ai o intrebare pune-o in sectiunea intrebarii si nu in sectiunea raspunsurilor. Nu scrie nici un raspuns ce nu are legatura cu intrebarea.

Intrebarea ta
TOP
NOUTATI
2IN PUB

5177 intrebari

ultima intrebare acum 3 săptămâni

26797 răspunsuri

ultimul răspuns acum 4 ore

98.74% din

întrebări au primit răspuns

Invita prieteni
Navigatii WayteQ
Ameon.ro
prietena parere important facultate destul acesta intrebare raspuns muzica varsta conteaza gasesc intrebarea persoane problema exemplu simplu posibil incercat singura frumos astfel inseamna dumnezeu majoritatea totusi aceste relatie impreuna probleme persoana legatura vedere faptul suntem oricum sincer anumite partea lucruri aproape intampla femeie general neaparat perioada primul gasesti și recomand

FAQ | Contact | Advertising

2in.ro, intrebariinteresante.ro

Copyright © 2009 - 2016

Termeni si conditii

 

Pagina dezvoltată de Refero Group.