Intrebarea ta

5192 intrebari

ultima intrebare 14 noiembrie 2016

26825 răspunsuri

ultimul răspuns acum 4 zile

98.65% din

întrebări au primit răspuns

Trimite SMS-uri gratuite nelimitate prin oye.ro
4 raspunsuri, 31 mai 2010

Ce meserii de viitor am pornind de la profilul filologie?

Termin anul viitor liceul, profil filo,. imi place si sunt buna doar la isto, engleza, romana, geografie si imi plac mult orice alte limbi straine. Am tot auzit de numeroase facultati si nu stiu ce sa aleg: limbi straine [in special limbi rare: japoneza, chineza, neerlandeza...ce as putea sa fac eu cu ele dupa ce termin?] sau geografia turismului. Au ceva viitor? In ziua de azi toate specializarile mi se par "fantoma" si eu chiar vreau sa fac ce imi place dar sa si castig ceva bani, plus ca mi-ar placea sa termin o facultate si sa am o meserie viabila cu care as putea profesa si in strainatate. Stie cineva cazuri asemanatoare?

Studii, cursuri   »   Scoala

Răspunsuri

este meseria de medic nutritionist dietetician o meserie de viitor?o meserie buna?

1 0 0 0 0 20%
28 septembrie 2010
Junior

Bun?.
Mergi pe limbii rare, ai un viitor mult mai sigur.
Pa.

0 0 0 0 0
1 iunie 2010

Iti pot raspunde daca vrei despre Japoneza. Eu am trecut anul II si daca esti pasionata crede-ma ca ai MULTE sanse. In primul rand ai profesori japonezi care te vor ajuta sa iti dezvolti capacitatea de A VORBI CORECT limba japoneza, si in al doilea rand ai BURSE DE STUDIU IN JAPONIA(5 ani, 1 an, 6 luni, 3 luni, 6 saptamani) platite de Ambasada sau partial finantate; burse in bani(500$)-pe asta am luat-o acum in anul I. Crede-ma ca poti face ffff multe cu japoneza, dar numai daca vrei CU ADEVARAT sa o faci, si daca esti destul de buna sa pleci acolo. Daca lipsesti de la un curs, crede-ma ca e groaznic de greu sa recuperezi, pe langa faptul ca la unele trebuie sa ai prezenta de 100%, soooo....gandeste-te bine daca poti face fata, si sfatul meu e sa incerci o limba rara.

0 0 0 0 0
1 iunie 2010
Junior

n-are nicio legatura ce liceu ai terminat cu ce facultate o sa urmezi. e foarte bine ca iti plac limbile straine, insa inainte de a alege documenteaza-te bine. la ce profil sunt sanse mai mari sa fi incadrata direct conform specializarii dupa ce termini, ce se studiaza in cadrul acelei facultati, care sunt salariile in domeniul respectiv. e foarte bine ca ai o pasiune, toti avem...si multi "emancipati" o sa spuna ca fa ce-ti place indiferent ce ar fi ca o sa te descurci de minune, o sa fie usor, urmeaza-ti visele etc. adevarul ca sunt intr-adevar oameni care au reusit sa faca averi enorme facand ceea ce le place dar pe aceia ii poti numara pe degete...mai ales acum in vremurile acestea, care nu vor trece foarte repede, vor fi afectate multe generatii de absolventi.....e putin de gandit aici...nu sugerez sa faci ceva ce urasti din toata inima...insa date fiind vremurile in care traim ar cam trebui sa "strangem din buci" putin si pe cat posibil sa alegem domenii unde se mai fac cat de cat bani. faptu ca-mi place sa ma uit la nori si sa desenez floricele nu o sa-mi puna o paine pe masa.
spor!

0 0 0 0 0
31 mai 2010

Acesta nu este un forum! Si de aceea raspunsurile vor fi date exclusiv unei intrebari, si nu sub forma de replica pentru un alt raspuns.
Daca doresti sa votezi un raspuns fa click pe stelutele aflate sub acesta. Votul cuprinde note de la 1 la 5, cea din urma fiind nota maxima. Daca autorul intrebarii iti va precia in mod deosebit raspunsul, vei primi un High Five.
Daca ai o intrebare pune-o in sectiunea intrebarii si nu in sectiunea raspunsurilor. Nu scrie nici un raspuns ce nu are legatura cu intrebarea.