Intrebarea ta

5192 intrebari

ultima intrebare 14 noiembrie 2016

26825 răspunsuri

ultimul răspuns acum 4 zile

98.65% din

întrebări au primit răspuns

Trimite SMS-uri gratuite nelimitate prin oye.ro
9 raspunsuri, 31 mai 2009

La ce facultate sa ma duc?

La ce facultate sa ma duc avand in vedere ca imi doresc ceva usor de invatat (n-am nici o treaba cu matematica, economia, fizica, chimia, medicina sau altele de genu asta) dar in acelasi timp sa ma ajute si in gasirea unui loc de munca bine platit dupa ce o termin sau chiar in timpul ei ? Politica mi se pare plictisitoare, la desen n-am talent, de cantat nici nu se pune probl, in invatamant nici nu ma gandesc sa intru...am facut liceu cu profil economic mai mult fortata de imprejurari si l-am terminat cu chiu cu vai, ma tenteaza limbile straine dar nu vreau sa ma fac profesoara, daca de ex fac engleza-chineza la ce imi foloseste? E greu de invatat chineza? Sau ceva usor de invatat la care nu prea se inghesuie lumea sa studieze dar care iti poate aduce un job bine platit? Orice sugestie e binevenita.

Studii, cursuri   »   Scoala

Răspunsuri

comunicare si relatii publice

0 0 0 0 0
18 august 2010

Nicio facultate nu este usoara, mai ales daca alegi una de stat. Eu sunt studenta la psihologie si mi se pare destul de lejer atat orarul, cat si examenele (in anul I nu avem decat 5 examene/semestru, 6 daca alegi un modul optional, la alte facultati se dau si 8-9 examene/sem). Materia insa nu este usoara, este frumoasa pentru mine, pentru ca am ales ceva ce ma atrage. Asadar, asta este si sfatul meu, gandeste-te bine ce ti-ar placea sa studiezi, trebuie sa fie ceva. :)
Ziceai de limbi straine... si acolo sunt destule oportunitati. Am multe foste colege de liceu care studiaza limbi straine, dintre care 3 chiar la engleza-chineza si sunt multumite. Una vrea sa devina translator sau chiar ghid turistic in alta tara, iar celelalte doua vor sa lucreze la ambasada. Nu suna prea rau, exista diverse posibilitati.

0 0 0 0 0
6 iunie 2009

relatii internationale si studii europene inseamna politica+drept. Politica a zis ca o plictiseste si dreptul e greu.

0 0 0 0 0
4 iunie 2009
Junior

Comunicare si relatii publice, si mie imi sta in gand sa renunt la actuala facultate in favoarea acesteia.

0 0 0 0 0
1 iunie 2009

Chineza este foarte greu de invatat. E mai usor sa inveti japoneza. Daca faci chineza/japoneza sau mai stiu eu ce limbi mai "exotice", poti lucra in ambasada, se platesc foarte bine traducerile atat scrise cat si orale, poti fi om de legatura intre culturi. sunt foarte multi chinezi/japonezi care vin in Romania in "delegatie". Tu trebuie sa ii plimbi si sa le explici ce si cum. Se scot bani draguti. Trebuie doar sa te pricepi foarte tare si sa ai o memorie extraordinara + inclinatie spre muzica asa 1 pic macar.

0 0 0 0 0
31 mai 2009

eu tot la limbi straine vreau sa dau... araba si engleza.. si ies dupa bancile liceului bulgar unde 4 ani am facut bulgara :|

cum ai zis tu.. daka vrei engleza-chineza nu trebuie neaparat sa ajungi profesoara... iti poti deschide un birou de traduceri ;) sau de ce nu translator...
important e sa ai ambitie..
multa bafta.. :)
0 0 0 0 0
31 mai 2009
Junior

Usor de invatat? E la absolut aproape orice facultate (poate nu la medicina sau alte facultati mai serioase)... pur si simplu inveti doar pentru un 5... sau dai la o facultate particulara, acolo e foarte usor in general.

Eu sunt de parere ca trebuie sa te indrepti catre un domeniu care iti place. Daca iubesti ceea ce faci, o faci cu drag, de documentezi de placere, inveti repede... si daca te entuziasmeaza pregatirea, vei deveni bun in domeniu, deci vei avea si un job bine platit.

De la limbi straine nu trebuie sa faci neaparat profesoara; poti deveni translator; inveti o limba din programa de facultate mai putin obisnuita (nu chiar chineza, poti si finlandeza) si ai sanse mai mari sa fii cautata.

Poti sa mergi deasemenea in Turism, chiar Protectia Mediului (si posturile de la mediu si alte chestii asemanatoare sunt uneori foarte bine platite). Sunt facultati din cadrul Geografiei si sunt destul de usoare.

0 0 0 0 0
31 mai 2009
Junior

Mai, orice roman vrea facultate usoara cu slujba bine platita.
Sa fii sigur, trebuie sa muncesti, sa inveti.

Si eu dau la Comunicare si Relatii publice, insa daca nu ai invatat la romana [gramatica] si engleza [gramatica, dar traducerile literare sunt greoaie], se poate sa nu intri nici aici nici la Studii Europene, unde admiterea la romana e greuta.
Plus, ca sa ai slujba bine platita din astea, trebuie sa participi la proiecte, sa ai note foarte mari samd, deci nu se incadreaza in usoare.

Incearca la Romano-Americana sau la alte facultati cu plata.. ca Titu Maiorescu, mai e una pe care am uitat cum o cheama, ceva cu S.

Desi e cu plata, Cantemir e grea asa ca nu iti recomand.

0 0 0 0 0
31 mai 2009
Junior

Facultatea de limbi straine nu e deloc usoara. De fapt, niciuna nu e atat de usoara. Eu ti-as sugera Relatii Internationale si Studii Europene. Eu o stiu pe cea din cadrul Universitatii la Facultatea de Litere. Admiterea e putin greoaie, dar sunt si putini candidati, asa ca nu trebuie sa fii as ca sa intri acolo. Ai multe posibilitati dupa ce o termini, si in plus e si interesanta. Mai poti incerca si Comunicare si Relatii Publice, aici la fel, ai o gramada de posibilitati dupa ce termini si e interesanta. Astea doua nu au treaba cu economia, matematica s.a.m.d. Daca nici asa nu te hotarasti, ia o foaie si scrie toate calitatile tale, apoi gandeste-te ce facultate ti s-ar potrivi.

0 0 0 0 1 100%
31 mai 2009

Acesta nu este un forum! Si de aceea raspunsurile vor fi date exclusiv unei intrebari, si nu sub forma de replica pentru un alt raspuns.
Daca doresti sa votezi un raspuns fa click pe stelutele aflate sub acesta. Votul cuprinde note de la 1 la 5, cea din urma fiind nota maxima. Daca autorul intrebarii iti va precia in mod deosebit raspunsul, vei primi un High Five.
Daca ai o intrebare pune-o in sectiunea intrebarii si nu in sectiunea raspunsurilor. Nu scrie nici un raspuns ce nu are legatura cu intrebarea.