Intrebarea ta

5192 intrebari

ultima intrebare 14 noiembrie 2016

26825 răspunsuri

ultimul răspuns acum 4 zile

98.65% din

întrebări au primit răspuns

Trimite SMS-uri gratuite nelimitate prin oye.ro
8 raspunsuri, 13 martie 2012

compunere descriptiva

Dati-mi si mie un exemplu cum as putea face o compunere cu titlul a venit primavara in gradina mea.funda

TEMA DE ACASA, Homework   »   Altele

Răspunsuri

O ploaie deasă, cu stropi mari şi grei, a cernut năvalnic din cerul întunecat, preţ de câteva minute. Aşa sunt ploile de vară, ca un duş rece, dar de scurtă durată. Ca o ploaie de gloanţe, aruncate asupra duşmanului, stropii de ploaie au mitraliat coronamentul bogat al copacilor. În chip straniu, pădurea s-a grăbit să îmbrăţişeze capriciul umed al cerului şi a primit cu plăcere binecuvântarea stropilor de ploaie. Copacii par a fi întinerit brusc. Precum un burete uscat, frunzele copacilor s-au grăbit să absoarbă licoarea ploii. Ameţetie de gustul proaspăt al stropilor de ploaie, frunzelor copacilor şi-au preschimbat hainele de un verde palid, într-unele de un verde aprins. Este semnul că ploaia era aşteptată cu nerăbdare de ceva vreme.

Frunzele mari, cărnoase ale copacilor sunt jilave. Apa a îmbibat fiecare celulă a frunzelor, inundându-le fiecare încăpere. Stropii mari de apă alunecă uşor pe curbura armonioasă a frunzelor zdrenţuite. Apoi, picăturile se reunesc între ele şi formează mici şuvoaie care se scurg spre vârful frunzelor. De acolo, picăturile se îndreaptă spre pământ, iar când îl ating sunete înfundate se aud în linişte pădurii. De sus, lumina încearcă să mângâie cu atingerea sa stropii care poleiesc suprafaţa frunzelor. Când reuşesc, zeci de scântei orbitoare se revarsă asupra naturii.

Din când în când un vânticel molcom adie printre copaci. Simţind oportunitatea de a scăpa de apa în exces, copacii îşi scutură corpul înverzit, împrăştiind în jur picături mici de apă. În felul acesta, plantele mici de la sol, aflate la umbra deasă a pădurii, gustă şi ele din apa căzută din văzduh.

Pentru o bucată bună de vreme, pădurea se afla sub stăpânirea unei acalmii dense. Nicun zgomot, cât de mic, nu deranjează liniştea pădurii după ploaie. Pădurea a învăţat să se bucure în linişte de ploaia generoasă care aduce viaţă şi împrăştie speranţă în jur. Liniştea este spartă din când în când de câte un ciripit vesel al unor păsărele zgribulite şi muiate de ploia puternică. Ecoul ciripitului se aude prelung în pădure şi dă de veste celorlalte vieţuitoare că viaţa îşi poate urma cursul firesc, întrerupt de ploaia puternică de vară.

0 0 0 0 0
25 februarie 2014

Uite o compunere: Toamna
Anotimpul ruginiu, plin de culoare și farmec a sosit. În drumul său peste pământul încărcat de verdeață, toamna, precum un pictor priceput, preschimbă culoarea peisajului în tonuri calde de galben-maroniu. Atingerea toamnei a preschimbat peste noapte și frumosul parc din apropierea casei mele.

Rânduiți în linie dreaptă, de-a lungul și de-a latul aleilor din parc, stau de veghe zeci de trunchiuri de copaci, care de care mai bătrâni și mai semeți. Frunzișul des al acestora, colorat în auriu, reflectă o culoare gălbuie asemănătoare unor flăcări, astfel încât copacii par niște lumânări aprinse, care luminează aleile pustii ale parcului.

Din trunchiurile puternice ale copacilor, cu scoarță verzuie, se ridică zeci de crengi groase, ca niște brațe de uriaș. Pe acestea se odihnesc pentru o scurtă perioadă de timp frunzele uscate și îngălbenite de vremea rece a toamnei. Coronamentul ruginiu este atât de des, încât razele soarelui, și așa timide, abia răzbesc prin el. La fiecare adiere de vânt, brațele copacilor se mișcă și odată cu ele frunzele încep să cadă într-o ploaie multicoloră. Spre deosebire de o ploaie normală, în care stropii de ploaie se îndreaptă direct spre pământ, ploaia de frunze ruginii este haotică, iar fiecare frunză pare a avea drumul său. Un drum sinuos, precum un dans armonios, care pare fără sfârșit.

Frunzele veștede urcă și coboară neîncetat, de parcă ar fi neohotărâte în care parte să o apuce. Într-un final se așează pe solul zvântat și pe aleele deja îngălbenite ale parcului și încep să formeze covorul ofilit de toamnă. Aleea asfaltată, tristă până mai ieri, acum este veselă și se mândrește cu straiele ruginii cu care este îmbrăcată. Atunci când vântul suflă cu putere, covorul de frunze se undeiește precum un covor magic; se ridică de la sol, se mișcă asemenea unei iluzii, iar apoi revine tăcut pe aleea adormită.

0 0 0 0 0
12 ianuarie 2014

Primăvara

Anul acesta primăvara a sosit foarte devreme .Acum natura se trezeşte la viaţă.
În livadă deodată pomii au început să înmugurească. Clasa noastră a hotărât, că va curăţa iar livada,ca în fiecare an. Echipa de grădinari au adus cele necesare pentru a curăţa copacii, din împrejur.Fiecare ştia bine ce va face . Cei care s-au urcat pe scăriţe,au refăcut acum coroanele copacilor, eliminând crenguţele uscate.Astfel parcă ,au primit o cuafură nouă.
Alţii au vopsit cu var trunchiurile copacilor până la jumătate, au săpat în jurul lor, aproape lângă rădăcină. Acum livada era curată şi aerisită. Deodată căldura soarelui a dat voie mugurilor din livadă să se desfacă.
Printre florile înmiresmate se auzeau zumzetele albinelor hărnicuţe.
Totul este frumos,parcă s-a desprins dintr-un basm cu zâne, flori, soare, căldură, gâze şi păsări.

0 0 0 0 0
28 aprilie 2012
Junior

vezi ca ai gresit site-ul. aici nu e tpu sa dai funda:)

0 0 0 0 0
13 martie 2012
Veteran

A venit Primavara in gradina mea
De BigBOB

Dumitru tocmai iesise pe poarta indreptandu-se spre fabrica de cherestea. Erau orele 5 ale diminetii iar soarele inca nu indrazni sa apara lasand cerul sub asuprirea intunecata a lunii. Luna lui Faurar se terminase si afara se prezentau primele zile alea Dochiei care ora dupa ora, putin cate putin, mai topeau din maldarele de zapada care se gaseau pe alocuri, pe trotuare, pe guri de canalizare, pe unele masini uitate de omenire parcate in diferite locuri ale orasului. Casa lui Dumitru, “La meizon” dupa cum ii placea sa ii zica el, era o casuta mica alcatuita dintr-o bucatarie ingusta si o odaie incalzita cu o soba de teracota, si mai avea o hazna usor ascunsa dupa cotetul gainilor pe care le crestea in curte, si o gradina minuscula in care mai planta ici si colo cate ceva de-ale gurii. Orele amiezii adusera cu ele incoltirea ghioceilor din loc in loc, acesti primi vestitori ai primaverii iar copacii din ce in ce mai inmuguriti afisau un curcubeu de coloare in tot cartierul Berceni, iar locuitorii sai se bucurau de fiecare secunda a acestei minunate zi. Numai Dumitru se uita pe fereastra uzinei in zare, parca pierdut in ganduri, spera ca azi sa fie ziua lui norocoasa, simtea el ceva...Fluierul fabricii rasuna cu ecou iar muncitorii se intorceau acasa dupa o zi lunga de munca. Dumitru mergea agale cu mainile in buzunar spre cosmelia lui, iar odata ajuns in fata portii ochii incepura sa-i lacrimeze de fericire “Stiam ca azi o sa vi la mine, stiam, toata ziua m-am gandit la asta!”...In gradina sa in fata usii casei statea Primavara, o prostituata de 45 de ani cu un picior de lemn care isi facea veacul pe St. Furtuna pe care Dumitru o cunoscuse cand dadea la peste in IOR.

0 0 0 0 1 100%
13 martie 2012
Junior

Despre plantele care le observi in gradina, animalele care ies la vedere si nu se mai ascund de iarna crunta, despre sunetul pasarelelor, insectele care zburda peste tot.

0 0 0 0 0
13 martie 2012

Ciripitul păsărelelor ne aduce alinare în suflet, florile sunt viu colorate.

natura se trezește la viață împreună cu ghioceii gingași care sunt primii vestitori care vestesc sosirea primăverii

Totul este frumos,parcă s-a desprins dintr-un basm cu zâne, flori, soare, căldură, gâze şi păsări.


A sosit primavara cu mândrul ei alai iar noi o primim cu bucurie. Toată natura este trezită la o nouă viață.

Cerul este mai senin,iar soarele cu razele lui strălucitoare dezmiardă iarba care începe să-și arate vîrfurile.

Dulcele vânt de primăvară adie lin peste copacii care au început să înmugurească. În livadă deodată pomii au început să înmugurească.

0 0 0 0 0
13 martie 2012
Helper

In gradina ta funda? :)) Glumesc.

Okey. Pai te poti folosi si poti dezvolta urmatoarele idei:
- soarele a inceput sa ne mangaie cu razele sale si sa zambeasca gradinii mele insetata dupa lumina calda si naturala a celei mai frumoaste stele (Soarele)
- ghioceii au inceput sa isi arate clopoteii voiosi, au razbit prin zapada grea a lungii ierni
- adierea blanda si racoroasa a vantului de primavara imbratiseaza crengile dezmortite ale pomilor fructiferi din gradina mea; primii mugurasi isi arata chipul si ne anunta ca sunt pregatiti sa dea nastere unor minunate flori de primavara
- mireasma primelor firicele de iarba cruda ne alinta simturile cand trecem pe langa acea gradina
- pasarelele ce incanta auzul cu ale lor cantecele vioaie, ce vestesc venirea primaverii (si sfarsitul unei lungi si amortite ierni)
- gradina mea a inceput sa prinda culoare si viata, culori pale si calde isi fac aparitia si ne clatesc privirile uimite de cat de minunata poate fi trezirea la viata a naturii

Cam acestea sunt ideile pe care le poti utiliza in compunerea ta. Mie poti sa imi dai High Five :P
Si succes la scris!

0 0 0 0 0
13 martie 2012

Acesta nu este un forum! Si de aceea raspunsurile vor fi date exclusiv unei intrebari, si nu sub forma de replica pentru un alt raspuns.
Daca doresti sa votezi un raspuns fa click pe stelutele aflate sub acesta. Votul cuprinde note de la 1 la 5, cea din urma fiind nota maxima. Daca autorul intrebarii iti va precia in mod deosebit raspunsul, vei primi un High Five.
Daca ai o intrebare pune-o in sectiunea intrebarii si nu in sectiunea raspunsurilor. Nu scrie nici un raspuns ce nu are legatura cu intrebarea.